spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Zrušit filtr

Hlavní jídla

Pečený zajíc

Zajíce pořádně očistíme a nožem odblaníme. Zeleninu načistíme a nakrájíme na malé kostky. Zaječí maso důkladně nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou zeleninu a všechno koření....

Hlavní jídla

Jelení svíčková na smetaně

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso...

Přílohy

Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky měkké, vyndáme hřebíčky a šípky rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixované šípky...

Hlavní jídla

Jelení steak

Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s rozmarýnem. Necháme asi 1 hodinu v lednici odležet.  Pánev nebo gril rozehřejeme na...

Hlavní jídla

Jelení medailonky

Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme kuchyňským provázkem, aby medailonky držely tvar. Pod provázek zastrčíme jehličky...

Hlavní jídla

Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do...

Hlavní jídla

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem, citrónovou šťávou a touto směsí potřeme maso, které necháme v lednici 1 - 2 dny...

Hlavní jídla

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme...

Hlavní jídla

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou...

Hlavní jídla

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer,...

Hlavní jídla

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek,...

Hlavní jídla

Daňčí hřbet

Daňčí hřbet opepříme a maso naložíme do marinády, kterou si připravíme z červeného vína a nasekaného tymiánu. Maso v marinádě necháme alespoň den. Druhý den maso z marinády vyjmeme, osolíme a na...

Tip na recept

všechny recepty >

Vídeňská roštěná

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na pánvičce rozehřejeme oleja opečeme maso dozlatova.  Maso vyndáme z pánve a uložíme ho na teplé...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Kuřecí nudličky na smetaně

Kuřecí prsa si pokrájíme na nudličky. Na másle necháme v pánvi zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté ji lehce zaprášíme moukou a zalejeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol. Přidáme smetanu a prolisovaný...

Vánoční cukroví:

Sněhové pusinky z bílků

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání postupně přidáváme krupicový cukr. Smícháme bramborový škrob a prosátý moučkový cukr a opatrně vmícháme do tuhého sněhu obracením. Bílkovou směsí tvoříme pomocí...

Hlavní jídla:

Špagety amatriciana

Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme slaninu dokřupava. Poté přilejeme bílé víno a necháme odpařit. Špagety vhodíme do vroucí vody a vaříme...

Saláty:

Bramborový salát s uzeným lososem

Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 20 - 25 minut (podle velikosti) a necháme vychladnout. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 5 minut doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte