

























Jelení guláš
Ingredience
- jelení maso: 400 g
- červené víno: 250 ml
- velká cibule: 1 ks
- voda: 250 ml
- hladká mouka: 1 PL
- rajský protlak: 1 PL
- olej
- mletá sladká paprika
- česnek
- drcený kmín
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a podlijeme vodou. Přidáme protlak a pod pokličkou dusíme doměkka při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme provařit ještě min. 15 minut.
Jelení guláš můžeme podávat s knedlíkemnebo čerstvým chlebem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…
Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…
Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…
Čočku propláchneme, uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Mrkev nakrájíme na kostičky, smícháme s polovinou olivového oleje, kurkumou, kmínem, česnekem, trochou soli a pepře. Mrkev rozprostřeme na plech…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor,…
Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…
Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného…
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a orestujeme.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.