Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení svíčková na smetaně Hlavní jídla
07. 12. 2019 Přečteno: 8424x

Jelení svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • jelení kýta: 250 g
  • uzený špek: 50 g
  • mražená zelenina na svíčkovou: 1 ks
  • smetana na šlehání 33%: 1 ks
  • červené víno: 30 ml
  • citron: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko
  • máslo
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • brusinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jelení svíčková na smetaně - recept

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso odložíme do pekáčku. Na pánev přidáme máslo a osmahneme zeleninu na svíčkovou. Poté ji přidáme do pečící mísy k masu spolu s kolečky citronu a kořením. Podlejeme červeným vínem a pod pokličkou pečeme zhruba 3 hodiny, dokud maso nezměkne. 

Poté maso vyděláme a udržujeme jej teplé. Ze zeleninového výpeku odstraníme koření a rozmixujeme do hladka. Mouku si rozmícháme v troše mléka a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme smetanu. Na závěr svíčkovou omáčku ochutíme solí, případně citronem dle chuti.

Jelení svíčkovou na smetaně podáváme se šlehačkou, brusinkami a houskovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houskovy-knedlik.jpg Hlavní jídla

Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

  • Tipy na zavařování hotových…

    Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Quinoa se zeleninou

Saláty: Quinoa se zeleninou

Quinou propláchneme horkou vodou a v kastrolku zalijeme studenou vodou - na 1 hrnek quinoy použijeme 2 hrnky vody.…

Domácí žitné bagety

Přílohy: Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky,…

Pirohy se zelím a houbami

Hlavní jídla: Pirohy se zelím a houbami

Houby namočíme min. na 1 hodinu do studené vody a propláchneme. Houby uvaříme v osolené vodě 15 minut, vymačkáme z…

Domácí majonéza

Ostatní: Domácí majonéza

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí…