Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení svíčková na smetaně Hlavní jídla
07. 12. 2019 Přečteno: 8926x

Jelení svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • jelení kýta: 250 g
  • uzený špek: 50 g
  • mražená zelenina na svíčkovou: 1 ks
  • smetana na šlehání 33%: 1 ks
  • červené víno: 30 ml
  • citron: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko
  • máslo
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • brusinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jelení svíčková na smetaně - recept

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso odložíme do pekáčku. Na pánev přidáme máslo a osmahneme zeleninu na svíčkovou. Poté ji přidáme do pečící mísy k masu spolu s kolečky citronu a kořením. Podlejeme červeným vínem a pod pokličkou pečeme zhruba 3 hodiny, dokud maso nezměkne. 

Poté maso vyděláme a udržujeme jej teplé. Ze zeleninového výpeku odstraníme koření a rozmixujeme do hladka. Mouku si rozmícháme v troše mléka a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme smetanu. Na závěr svíčkovou omáčku ochutíme solí, případně citronem dle chuti.

Jelení svíčkovou na smetaně podáváme se šlehačkou, brusinkami a houskovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houskovy-knedlik.jpg Hlavní jídla

Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu…

Tip na recept

Cassoulet

Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Pampeliškový med

Ostatní: Pampeliškový med

Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem…

Námořnické cupcakes

Dezerty: Námořnické cupcakes

Z potahové hmoty si pomocí ostrého nožíku a vykrajovátek připravíme námořnické ozdoby. Malé dírky vytvoříme…

Houbové karbanátky

Hlavní jídla: Houbové karbanátky

Sušené houby namočíme na 30 minut do mléka (použijeme 3/4 mléka), slijeme a podusíme na másle s nakrájenou cibulí.…

Krémová česneková polévka

Polévky: Krémová česneková polévka

Na rozpuštěném másle pozvolna orestujeme na plátky nakrájený česnek, který zalijeme horkým vývarem. Přidáme na…