Aktuálně pro vás máme 1852 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení svíčková na smetaně Hlavní jídla
07. 12. 2019 Přečteno: 3540x

Jelení svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • jelení kýta: 250 g
  • uzený špek: 50 g
  • mražená zelenina na svíčkovou: 1 ks
  • smetana na šlehání 33%: 1 ks
  • červené víno: 30 ml
  • citron: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko
  • máslo
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • brusinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jelení svíčková na smetaně - recept

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso odložíme do pekáčku. Na pánev přidáme máslo a osmahneme zeleninu na svíčkovou. Poté ji přidáme do pečící mísy k masu spolu s kolečky citronu a kořením. Podlejeme červeným vínem a pod pokličkou pečeme zhruba 3 hodiny, dokud maso nezměkne. 

Poté maso vyděláme a udržujeme jej teplé. Ze zeleninového výpeku odstraníme koření a rozmixujeme do hladka. Mouku si rozmícháme v troše mléka a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme smetanu. Na závěr svíčkovou omáčku ochutíme solí, případně citronem dle chuti.

Jelení svíčkovou na smetaně podáváme se šlehačkou, brusinkami a houskovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houskovy-knedlik.jpg Hlavní jídla

Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu…

Tip na recept

Zapečené bagety s rajčaty

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Drobné úrazy k létu patří. Dva tipy, díky nimž se zahojí rychleji

Shodou okolností jsem použila Bionect (mam neco podobneho na vyletech mimo domov vzdycky) na dovolene v Bulhar...

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

top přípravek na podporu erekce ....

Doporučené recepty

Vepřová panenka s vinnou redukcí

Hlavní jídla: Vepřová panenka s vinnou redukcí

Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C.…

Jahodový koktejl s mátou

Nápoje: Jahodový koktejl s mátou

Jahody zbavené stopky dáme do mixéru, přidáme mléko, nadrobno nakrájenou nebo natrhanou mátu a med podle chuti.…

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlavní jídla: Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Rozpálíme olej, hlívu podusíme a necháme vychladnout. Poté hlívu…

Kefírový čokoládový dort

Dezerty: Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli…