Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení ragú Hlavní jídla
20. 10. 2017 Přečteno: 7277x

Jelení ragú

Ingredience
- +
  • jelení plec: 250  g
  • červené víno: 70 ml 
  • sádlo: 1 PL 
  • cibule: 1 ks 
  • mrkev: 1 ks 
  • petržel: 1 ks 
  • menší celer: 1 ks 
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • loupaná rajčata: 50
  • bobkový list: 1 ks  
  • jalovec: 2 ks  
  • celý pepř: 4 ks  
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jelení ragú – recept

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.

Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami. 

Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

  • Tipy na zavařování hotových…

    Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Květákové kari

Hlavní jídla: Květákové kari

Cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké proužky, česnek prolisujeme, květák rozebereme na růžičky. V hlubší pánvi…

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Zavařování rajčat

Ostatní: Zavařování rajčat

Zavařovací sklenice pořádně vymyjeme. Rajčata omyjeme. Pokud nám nevadí slupky, můžeme je zavařit i se slupkami. V…

Cuketové lasagne

Hlavní jídla: Cuketové lasagne

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a orestujeme.…