spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Hlavní jídla

recept

Tartiflette

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

brambory: {350} g 

sýr (např. reblochon): {125} g

smetana: {60} ml

cibule: {1} ks 

domácí slanina: {100} g 

máslo: {1} PL

olivový olej 

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Tartiflette – recept

Brambory oloupeme, nastrouháme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka asi 8 - 10 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a asi 5 minut na másle s trochou olivového oleje opékáme při mírné teplotě. Slaninu nakrájíme na proužky, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme vrstvu brambor, posypeme cibulí se slaninou a na malé kousky nakrájeným sýrem, trochu osolíme a opepříme a následně vrstvy opakujeme. Na povrch nalijeme smetanu a zapečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení tartiflette vytáhneme z trouby a necháme 5 minut odstát. Podávat můžeme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu, v tom případě ale můžeme vynechat slaninu. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Zapečené brambory s kuřecím masem

Brambory si umyjeme a uvaříme ve slupce, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Zatímco budou brambory chladnout, nakrájíme maso na nudličky, osolíme, ochutíme ho grilovacím kořením a osmažíme na...

Tip na recept

všechny recepty >

Bramborové krokety

Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit ve slupce. Po uvaření je oloupeme, osolíme a prolisujeme do mísy. Necháme vychladnout. Rozehřejeme si máslo a přidáme ho do brambor. Dále přidáme žloutky, lžíci strouhanky a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C...

Hlavní jídla:

Pražma na bylinkách

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu na...

Hlavní jídla:

Gratinovaný květák

V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme tukem a rozsekaný květák do něj vložíme společně s nakrájenými rajčaty,...

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte