Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Pečený candát se zeleninou

Ingredience
- +
  • filety z candáta: 400  g
  • mladá cuketa: 1 ks
  • lilek: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks 
  • rajčata: 2 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks 
  • rajčatové pyré: 3 PL
  • tymián 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • limetka
  • petrželka 
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Pečený candát se zeleninou - recept

Pečený candát – recept

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky, lilek a cibuli na kostičky a cuketu na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a lilek. Přidáme rajčatové pyré, česnek, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme k hotové zelenině. 

Candáta dáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme pomazali trochou olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Na talíři rybu pokapeme limetkovou šťávou.

Pečený candát se zeleninou je výborné a zdravé jídlo vhodné i pro redukční dietu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Polévky: Gulášová polévka z mletého masa

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu…

Kari omáčka

Přílohy: Kari omáčka

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v…

Broskvové smoothie

Nápoje: Broskvové smoothie

Vypeckvané broskve a oloupaný banán nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme kokosové mléko, jogurt a pár…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…