Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou

Ingredience
- +
  • filety z candáta: 400 g
  • olivový olej: 2 PL
  • suché bílé víno: 4 PL
  • citron: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • čerstvý rozmarýn: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • Na grilovanou zeleninu:
  • cuketa
  • lilek
  • keříčková rajčata 
  • papriky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou - recept

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou - recept

Omyté a osušené filety několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neporušili maso, osolíme a opepříme. Smícháme bílé víno, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn. Do této marinády vložíme candáta a necháme 1 - 2 hodiny marinovat v lednici. Candáta osušíme, potřeme olivovým olejem a na rozehřátém grilu grilujeme z každé strany 4 - 5 minut (nejdříve kůží dolů). 

Grilovaná zelenina: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cuketu nakrájíme také na kolečka, papriku na silnější proužky. Zeleninu smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a grilujeme ze všech stran dozlatova a doměkka. 

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou je vhodný i jako součást redukční diety. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny s uzeným masem

Troubu předehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme na menší kousky, uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi…

Créme brulée

Dezerty: Créme brulée

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po…

Patenty

Dezerty: Patenty

Den předem uvaříme brambory. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, špetku soli a…

Pekingská polévka

Polévky: Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i…