Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Kachní kaldoun Polévky
13. 08. 2018

Kachní kaldoun

Ingredience
- +
  • Na asi 6 porcí
  • kachní droby a kosti: 500 g
  • kachní stehno: 1 ks
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 600 g
  • bobkový list: 2 ks
  • pepř černý: 5 ks
  • nové koření: 5 ks
  • mouka: 3 PL
  • máslo: 30 g
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kachní kaldoun - recept

Kachní kaldoun – recept

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a kosti vyhodíme, droby nakrájíme na menší kousky. Maso ze stehna obereme a také nakrájíme.

Rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a vytvoříme jíšku, ke které za stálého míchání přidáváme kachní vývar. Polévku s jíškou povaříme asi 30 minut. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem, přidáme nastrouhanou druhou polovinu zeleniny, maso s kousky drobů a společně povaříme asi 5 minut.

Kachní kaldoun ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bozi hod.jpg Polévky

Sváteční hostina na Boží hod 9x jinak. Jaké tradiční či netradiční jídlo připravit?

Boží hod je dnem, kdy se setkává rodina, někdy i přátelé. Pokud letos padla karta na nás a sváteční hostina je tak zcela v naší režii, musíme se blýsknout. Poradíme vám, jaké jídlo připravit. Jestli ještě…

male-female-indian-runner-duck-standing_191971-14080.jpg Polévky

Kachna indický běžec: Chov pro začátečníky

Kachna indický běžec je relativně nenáročné plemeno, které vám udělá radost v mnoha ohledech. Snášejí chutná vejce, nepříjemné slimáky považují za pochoutku, zelenina je naopak nechává chladnými. Protože se…

kachni-ragu-s-bramborovymi-noky.jpg Polévky

Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme…

kachni-prsa.jpg Polévky

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Polévky

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

Tip na recept

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Opice kapucín (Malpa…

    Dobrý den rád bych věděl kde a za jakou cenu se dá pořídit opička kapucín.mockrát děkuji za informaci Volák.

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Dobrý den, u vyskakovaci reklamy, která překrývá stránku je vždy buď křížek na vypnutí reklamy nebo tlačítko "...

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Vaše reklamy překrývají text, ani kliknutím a vrácením zpět s tím nejde nic udělat. Nemůžu si článek pořádně p...

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Likér z ledových kaštanů

Nápoje: Likér z ledových kaštanů

Do hrnce nalijeme šlehačku, nalámeme do ní ledové kaštany a čokoládu, vše přivedeme k varu za stálého míchání.…

Bramborový salát bez majonézy

Saláty: Bramborový salát bez majonézy

Omyté brambory ve slupce v hrnci zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 15 – 20 minut.…

Kuskus s tuňákem

Hlavní jídla: Kuskus s tuňákem

Kuskus zalejte vroucí vodou (poměr by měl být 1:1), přidejte máslo, zakryjte a nechejte nabobtnat. Zeleninu a…

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Pomazánky: Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené…