Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Steak z tuňáka se zeleninou Hlavní jídla
22. 02. 2021 Přečteno: 1708x

Steak z tuňáka se zeleninou

Ingredience
- +
  • čerstvý tuňák: 200 g
  • brambory: 2 ks
  • cuketa: 100 g
  • paprika červená: 1 ks
  • paprika žlutá: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • loupaná rajčata v konzervě: 3 PL
  • olivový olej
  • řepkový olej
  • citron: 1 ks
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Steak z tuňáka se zeleninou - recept

Brambory uvaříme ve slupce. Steak z tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a důkladně zakápneme šťávou z citronu. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového olej, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou na plátky. Cuketu, česnek a papriky nakrájíme a přidáme do pánve. Restujeme asi 3 minuty. Poté přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podlejeme trochou vody. Zeleninu dusíme do měkka, trvá to zhruba 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.

Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a opečeme je na řepkovém oleji. Nakonec připravíme tuňáka. Rozehřejeme grilovací pánev nebo kontaktní gril. Steak z tuňáka opékáme zhruba 1 minutu z každé strany podle tloušťky masa - steak by měl zůstat uvnitř červený. 

Steak z tuňáka se zeleninou podáváme s opečným bramborem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

steak-z-tunaka.jpg Hlavní jídla

Steak z tuňáka

Steaky z tuňáka potřeme olejem, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a dáme na chvíli odpočinout. Na rozpálenou grilovací pánev dáme olej a tymián. Vložíme tuňáka a z obou stran orestujeme naprudko pouze…

tunakove-placicky.jpg Hlavní jídla

Tuňákové placičky

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s asi polovinou másla.  Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Vychladlé brambory…

tunakovy-salat-s-vajickem-a-olivami.jpg Hlavní jídla

Tuňákový salát s vajíčkem a olivami

Tuňáka scedíme, vajíčka uvaříme natvrdo, rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, jarní cibulku nadrobno. Salát namočíme asi na 10 minut do studené vody smíchané s citrónovou šťávou a…

tuňákový salát s těstovinami.jpg Hlavní jídla

Tuňákový salát s těstovinami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Vejce uvaříme natvrdo. Pokud chceme, aby byl tuňákový salát bohatší na bílkoviny, můžeme použít luštěninové těstoviny. Zeleninu umyjeme. Papriku, okurek a rajčata…

Tip na recept

Pečené batáty s tymiánem

Pečené batáty s tymiánem

Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní plochu. Můžeme si pomoci dvěma vařečkami, mezi které bramboru umístíme. Vařečky nám zamezí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Paštika z husích jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno…

Domácí borůvková limonáda

Nápoje: Domácí borůvková limonáda

Nejprve si dejte převařit vodu. Poté ji přelijte z varné konvice do teplu odolné nádoby a ochuťte medem dle…

Drožďová polévka

Polévky: Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme…

Rybí závitky se slaninou

Předkrmy a chuťovky: Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut…