spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1687 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Špenátová omeleta

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

čerstvý špenát: {200} g

vejce: {3} ks

smetana: {50} ml

cibule: {0.5} ks

strouhaný sýr: {30} g

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Špenátová omeleta - recept

Špenát spaříme horkou vodou a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a zlehka opečeme na másle, přidáme špenát a podusíme. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do pánve. Dochutíme pepřem a solí a posypeme sýrem. 

Špenátová omeleta se hodí k čerstvému pečivu a chutná výborně s jakýmkoli druhem sýra.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Selská omeleta

Cibuli nasekáme najemno a společně s pórkem zlehka opečeme na másle, přidáme slaninu a nechápe opékat. Osolené a opepřené vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do pánve. Přidáme nakrájená rajčata a...

Tip na recept

všechny recepty >

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Přílohy:

Špenát z kopřiv

Omyté kopřivy spaříme v horké vodě. Po okapání nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme nakrájenou na kostičky cibuli, přidáme kopřivy, lehce podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek se solí, muškátový květ a pepř....

Předkrmy a chuťovky:

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu...

Předkrmy a chuťovky:

Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě po dobu 7 minut. Poté schladíme a oloupeme. Vajíčka obalíme v hladké mouce, dále v masové směsi a...

Polévky:

Svítek do polévky

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky rozšleháme do pěny, přimícháme žloutky a polohrubou mouku. Posolíme, popepříme, dáme muškátový oříšek a opékáme pomalu na pánvi z obou stran. Vychladnuté placky nakrájíme na nudličky a sypeme do vroucí polévky na talíři.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte