Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuře ala bažant Hlavní jídla
08. 06. 2018 Přečteno: 8711x

Kuře ala bažant

Ingredience
- +
  • kuře: 1 ks
  • uzená slanina: 50 g
  • máslo: 80 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • suché bílé víno: 100 ml
  • rozmarýn - snítka: 1 ks
  • bobkový list: 4 ks
  • nové koření: 8 ks
  • jalovec: 8 ks
  • celý pepř: 10 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kuře ala bažant – recept

Omyté a osušené kuře naporcujeme a osolíme, ale můžeme ho péct i vcelku, což nám dobu pečení prodlouží na přibližně 1 a 1/4 hodiny

Pekáč vymažeme trochou másla, na které vyskládáme kolečka cibule, česneku, polovinu na kostičky nakrájené slaniny, rozmarýn a veškeré koření. Slaninou můžeme také prošpikovat sušší části kuřete (např. prsa). 

Kuře přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Poté kuře odkryjeme, poklademe plátky slaniny, zvýšíme teplotu na 200 °C, podlijeme vínem a dopečeme asi 20 - 30 minut dozlatova. Z výpeku odstraníme koření a šťávu rozmixujeme nebo přepasírujeme přes sítko. 

Kuře ala bažant můžeme podávat s rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Cejn ve vinném těstíčku

Hlavní jídla: Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko.…

Mangové čatní

Přílohy: Mangové čatní

Smícháme cukr s octem a přivedeme k varu. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté nakrájíme mango na malé…

Profiterol

Dezerty: Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku…

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…