Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zavináče Předkrmy a chuťovky
26. 09. 2017 Přečteno: 4422x

Zavináče

Ingredience
- +
  • filety sladkovodních ryb (např. candát, pstruh, cejn,...): 4 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • mrkev: 2 ks 
  • nakládané okurky: 2 ks
  • citron: 0.5 ks 
  • Na nálev 1: 
  • voda: 500 ml
  • ocet: 500 ml
  • sůl: 120 g
  • Na nálev 2: 
  • voda: 1,2 l 
  • ocet: 300 ml 
  • sůl: 30 g
  • cukr: 1 PL 
  • pepř: 1 KL
  • nové koření: 4 ks
  • bobkový list: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavináče – recept

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu.

Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev, povaříme a odstavíme z plotny. Nálev necháme vychladnout a přecedíme. Mrkev s cibulí a kořením necháme okapat a bobkový list odstraníme.

Ryby vyjmeme z nálevu, na filety naskládáme nakrájenou mrkev s cibulí a na nudličky nakrájené okurky. Půlky ryb i se zeleninou opatrně stočíme, spíchneme párátky a vložíme do větší sklenice. Zalijeme scezeným 2. nálevem a přidáme na kolečka nakrájené plátky citrónu. Zakryjeme pečicím papírem, převážeme provázkem a necháme v chladu 3 dny uležet.

K zavináčům můžeme přidat např. hořčičná semínka, kopr, nakládané cibulky apod.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme zesklovatět na sádle, přidáme játra a orestujeme je ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, osolíme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Význam run v runové magii

    "25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...

  • Máte nadpřirozené schopnosti?

    Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...

  • Astrální cestování pro…

    Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Polévka z pečeného celeru

Polévky: Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na…

Pomazánka z nivy

Pomazánky: Pomazánka z nivy

Cibuli nakrájíme nadrobno, nivu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo. Obojí smícháme s pomazánkovým máslem a přidáme…

Králičí rillettes [rijet]

Předkrmy a chuťovky: Králičí rillettes [rijet]

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem…