Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zavináče Předkrmy a chuťovky
26. 09. 2017 Přečteno: 4279x

Zavináče

Ingredience
- +
  • filety sladkovodních ryb (např. candát, pstruh, cejn,...): 4 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • mrkev: 2 ks 
  • nakládané okurky: 2 ks
  • citron: 0.5 ks 
  • Na nálev 1: 
  • voda: 500 ml
  • ocet: 500 ml
  • sůl: 120 g
  • Na nálev 2: 
  • voda: 1,2 l 
  • ocet: 300 ml 
  • sůl: 30 g
  • cukr: 1 PL 
  • pepř: 1 KL
  • nové koření: 4 ks
  • bobkový list: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavináče – recept

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu.

Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev, povaříme a odstavíme z plotny. Nálev necháme vychladnout a přecedíme. Mrkev s cibulí a kořením necháme okapat a bobkový list odstraníme.

Ryby vyjmeme z nálevu, na filety naskládáme nakrájenou mrkev s cibulí a na nudličky nakrájené okurky. Půlky ryb i se zeleninou opatrně stočíme, spíchneme párátky a vložíme do větší sklenice. Zalijeme scezeným 2. nálevem a přidáme na kolečka nakrájené plátky citrónu. Zakryjeme pečicím papírem, převážeme provázkem a necháme v chladu 3 dny uležet.

K zavináčům můžeme přidat např. hořčičná semínka, kopr, nakládané cibulky apod.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Restované rýžové nudle

Hlavní jídla: Restované rýžové nudle

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na…

Cibulové chutney [čatní]

Přílohy: Cibulové chutney [čatní]

Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a…

Znojemská omáčka k pečeni

Hlavní jídla: Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí…

Kedlubnová polévka s bramborem

Polévky: Kedlubnová polévka s bramborem

Oloupané kedlubny, brambory a mrkev nakrájíme na menší kostičky, zeleninový vývar ohřejeme, smetanu necháme v…