spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Špagety s mořskými plody

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

špagety {200} g

chobotničky {150} g

loupané krevety {300} g

česnek {1}

citron {0,5}

petrželka {1} PL

olivový olej {2} PL

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Špagety s mořskými plody - recept

Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého citronu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. 

Špagety připravíme dle návodu na obalu. Al dente uvařené špagety scedíme a na pánvi je promícháme s hotovou směsí. Hotové špagety s mořskými plody pak ještě dle potřeby osolíme a opepříme.

Špagety s mořskými plody můžeme ve finále ozvláštnit například hoblinkami parmezánu nebo piniovými ořechy. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Paella s mořskými plody

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme....

Tip na recept

všechny recepty >

Brokolicová polévka pro děti

Na másle orestujeme nastrouhanou mrkev, brokolici rozdělenou na růžičky a na menší kostky nakrájené brambory. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec polévku rozmixujeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Paella s mořskými plody

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže...

Předkrmy a chuťovky:

Mušle svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a...

Předkrmy a chuťovky:

Slávky na víně

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce...

Hlavní jídla:

Špagety s mletým masem

Na oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Na špagety s mletým masem můžeme použít vepřové i hovězí maso, ideální ale je zvolit maso co...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte