Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Domácí jelita

Ingredience
- +
  • vepřové maso s kůží: 700 g
  • vepřové vnitřnosti: 400 g
  • kroupy: 400 g
  • škvarky: 100 g
  • cibule: 2 ks
  • černý pepř mletý: 15 g
  • nové koření mleté: 5 g
  • zázvor mletý: 4 g
  • majoránka: 4 g
  • stroužky česneku: 5 ks
  • vepřová krev: 300 ml
  • masový vývar: 100 ml
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Domácí jelita - recept

Domácí jelito – recept

Do hrnce dáme vařit očištěné maso a vnitřnosti, vaříme doměkka. Kůži z masa odkrojíme, maso nakrájíme na malé kousky. Kůži, vnitřnosti a škvarky pomeleme. Kroupy uvaříme, krev procedíme a smícháme s kroupami a vývarem. Česnek a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme najemno. Maso, umletou směs, kroupy, česnek a cibuli smícháme, osolíme, přidáme koření a důkladně promícháme.

Tlustší střívka plníme směsí a zašpejlujeme. Jelítka vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po vyjmutí jelítka zkontrolujeme propíchnutím, nesmí z nich nevytékat červená tekutina.

Uvařená domácí jelita opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout. Po vychladnutí je uchováváme v lednici.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Čokoládové pralinky s oříškovou náplní

Vánoční cukroví: Čokoládové pralinky s oříškovou náplní

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a zamícháme do ní máslo. Necháme chvíli vychladnout. Do formiček na…

Bramborová sláma

Přílohy: Bramborová sláma

Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké nudličky a ponoříme do studené vody na 20 minut. Necháme v cedníku…

Krémová dýňová polévka

Polévky: Krémová dýňová polévka

Rozpálíme pánev, na které rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou dužinu z dýně a…

Salát z polníčku s olivami

Saláty: Salát z polníčku s olivami

Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené…