Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelí s křenem Saláty
03. 10. 2017 Přečteno: 10922x

Zelí s křenem

Ingredience
- +
  • bílé zelí: 250 g
  • čerstvý křendle chuti
  • cibule: 1 ks 
  • cukr krystal: 1 PL 
  • olej: 2 PL 
  • ocet: 1 PL 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zelí s křenem – recept

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse obojí smícháme a pořádně promačkáme. Jakmile je vše důkladně promíchané a zelí pustí šťávu, oloupeme a nastrouháme kousek křenu. Křen přimícháme k zelí a necháme půl hodiny odležet.

Zelí s křenem po zaležení můžeme případně dochutit solí, cukrem a octem.

Salát můžeme ihned konzumovat, zelí s křenem ale také můžeme namačkat do zavařovacích sklenic, které jsme důkladně vymyli a vysušili. Sklenice uzavřeme a skladujeme v lednici, kde vydrží celý měsíc.

Pokud chceme, aby nám zelí s křenem vydrželo déle, můžeme ve sklenicích sterilovat na 85 °C po dobu 25 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krenova-omacka_1.jpg Saláty

Křenová omáčka s uzeným masem

Uzené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme, maso opláchneme a vložíme zpět do hrnce. Znovu zalijeme vodou a vaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržíme v…

jemna-krenova-pomazanka-na-jednohubky.jpg Saláty

Jemná křenová pomazánka na jednohubky

Smícháme smetnový sýr, zakysanou smetanu a majonézu. Přidáme čerstvý křen, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. Můžeme použít i ruční šlehač.  Jemná křenová pomazánka na jednohubky se podává vychlazená.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

  • Tipy na zavařování hotových…

    Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Salát z bílé ředkve

Saláty: Salát z bílé ředkve

Oloupanou ředkev nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme jogurt, hořčici, šťávu z…

Krémová květáková polévka

Polévky: Krémová květáková polévka

Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno…

Domácí meruňková zmrzlina

Dezerty: Domácí meruňková zmrzlina

Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr…

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…