![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jablečný perník s marmeládou a kokosem - příprava](/img/clanky/9957a29c2473b1eb926f1826faee9ecc/perník.jpg)
Jablečný perník s marmeládou a kokosem
Ingredience
- hladká mouka : 300 g
- krupicový cukr : 140 g
- mletá skořice : 1 KL
- koření do perníku : 2 KL
- prášek do pečiva : 2 KL
- olej: 95 ml
- kakaový prášek : 1 PL
- vajíčko : 1 ks
- polotučné mléko : 275 ml
- čerstvá nahrubo strouhaná jablka : 2 ks
- marmeláda dle chuti
- čokoládová poleva (hořká) : 2 balení
- strouhaný kokos dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablečný perník s marmeládou a kokosem – recept
Do mísy si nejprve nasypte krupicový cukr a smíchejte jej s vajíčkem. Dále přilijte mléko, olej a postupně přidávejte i suché ingredience, tj. koření, kypřící prášek, mouku, kakao. Nakonec přidejte strouhaná jablíčka a vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 10 minut při teplotě 170 až 180 °C. Až bude perník hotový, vyjměte jej z trouby, a ještě teplý potřete preferovanou marmeládou po celé ploše. Nakonec přelijte koláč čokoládovou polevou, posypte kokosem a nechte zchladnout. Podávejte s oblíbeným nápojem. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.