Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečný perník s marmeládou a kokosem - příprava Dezerty
06. 07. 2022 Přečteno: 1330x

Jablečný perník s marmeládou a kokosem

Ingredience
- +
  • hladká mouka : 300 g
  • krupicový cukr : 140 g
  • mletá skořice : 1 KL
  • koření do perníku : 2 KL
  • prášek do pečiva : 2 KL
  • olej: 95 ml
  • kakaový prášek : 1 PL
  • vajíčko : 1 ks
  • polotučné mléko : 275 ml
  • čerstvá nahrubo strouhaná jablka : 2 ks
  • marmeláda dle chuti
  • čokoládová poleva (hořká) : 2 balení
  • strouhaný kokos dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jablečný perník s marmeládou a kokosem – recept

Do mísy si nejprve nasypte krupicový cukr a smíchejte jej s vajíčkem. Dále přilijte mléko, olej a postupně přidávejte i suché ingredience, tj. koření, kypřící prášek, mouku, kakao. Nakonec přidejte strouhaná jablíčka a vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 10 minut při teplotě 170 až 180 °C. Až bude perník hotový, vyjměte jej z trouby, a ještě teplý potřete preferovanou marmeládou po celé ploše. Nakonec přelijte koláč čokoládovou polevou, posypte kokosem a nechte zchladnout. Podávejte s oblíbeným nápojem. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_171812544_xs.jpg Dezerty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře…

linecky-kolac-s-jablky.jpg Dezerty

Linecký koláč s jablky

Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme, smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a nakrájenými ořechy. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout v pokojové teplotě. Mouku prosijeme, přidáme do ní…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

jablecne-muffiny-se-skorici.jpg Dezerty

Jablečné muffiny se skořicí

V jedné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem a skořicí. V druhé míse smícháme nastrouhaná jablka zbavená jádřinců, rozpuštěné a vychladlé máslo a vejce. Obě části smícháme dohromady a podle…

plneny-pernik_1.jpg Dezerty

Plněný perník

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.  Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme je na pruhy. Každý pruh těsta potřeme dle potřeby povidly a nasekanými vlašskými ořechy. Okraje…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Červená řepa s křenem

Saláty: Červená řepa s křenem

Červenou řepu ve slupce umyjeme, zbavíme ji kořínků nebo zbytků stonků. Vložíme do studené vody a téměř doměkka…

Brokolicové placičky se sýrem

Hlavní jídla: Brokolicové placičky se sýrem

Brokolici uvaříme do poloměkka a necháme ji dobře okapat. Koštál oloupeme a s růžičkami nakrájíme nadrobno (můžeme…

Borůvkový džem

Ostatní: Borůvkový džem

Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs…

Ravioly se špenátem a ricottou

Hlavní jídla: Ravioly se špenátem a ricottou

Smícháme mouku, vejce pár kapek olivového oleje a špetku soli. Podle potřeby přidáváme do těsta po lžičkách…