

























Zapečený lilek s mletým masem
Ingredience
- menší lilky: 2 ks
- mleté maso (hovězí nebo směs hovězí a vepřové): 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- oregano
- sýr na posypání
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme mleté maso a koření dle chuti. Smažíme, dokud se maso nezatáhne. Pokud chceme, můžeme do směsi přidat i vydlabanou dužinu z lilku.
Poloviny lilku naplníme masovou směsí a zakápneme olivovým olejem. Zapečený lilek s mletým masem pečeme v troubě na 180 °C tak, aby lilek změkl a maso se zcela dodělalo (přibližně 30 minut). Pár minut před koncem pečení posypeme lilek nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…
Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.…
Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na každé polovině vytvoříme ostrým nožem…
Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho,…
Salátové okurky nastrouháme, osolíme, opepříme a necháme je na chvíli odležet, aby pustily vodu. Vmícháme prolisovaný česnek, cukr a ocet dle chuti. …
Cibuli nakrájíme na proužky, jablka na plátky. Zalijeme vodou (na 1 cibuli asi 400 ml), přivedeme k varu a ihned odstavíme. Přimícháme majoránku, necháme 15 minut odstát a scedíme. Podle potřeby dochutíme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozkrojíme napůl a lehce naklepeme. Smícháme řecký jogurt,…
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo,…
Oloupané jablko nastrouháme, pomeranč nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s celerem a vlašskými ořechy. Přidáme…
Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.