Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Zapečený lilek Hlavní jídla
20. 10. 2017 Přečteno: 10798x

Zapečený lilek

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks 
  • cherry rajčata: 6 ks
  • mozzarella: 1 ks 
  • červená cibule: 1 ks
  • bazalka: 2 PL 
  • olej 
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zapečený lilek - recept

Zapečený lilek – recept

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře. Zapékací nádobu vymažeme olejem, kolečka lilku do něho naskládáme vedle sebe, na každé položíme rajčatovou směs a tenké kolečko mozzarelly. Zapečeme v troubě na 190 °C asi 15 minut.

Zapečený lilek podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 24 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Polenta

Přílohy: Polenta

Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu.…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…

Lasagne s vepřovým masem

Hlavní jídla: Lasagne s vepřovým masem

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme.…

Tatarák z lososa

Předkrmy a chuťovky: Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a…