Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilkové závitky Hlavní jídla
03. 10. 2017

Lilkové závitky

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 250 g  
  • konzerva loupaných rajčat: 1 ks  
  • cibule: 1 ks  
  • lilky: 2 ks  
  • třtinový cukr: 1 KL  
  • bílé víno: 50 ml   
  • parmazán
  • petrželka
  • olivový olej 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Lilkové závitky – recept

Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho, osušíme papírovou utěrkou, na grilovací pánvi osmažíme a necháme vychládnout.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Dále přidáme loupaná rajčata a zalejeme bílým vínem. Přisypeme třtinový cukr, osolíme a opepříme. Maso necháme v omáčce dusit, aby změklo. Pak přisypeme petrželku.

Na lilek klademe vytvořenou masovou směs, kterou zasypeme parmazánem. Každý lilek opatrně zarolujeme, aby vznikly lilkové závitky. Ty pak jeden po druhém klademe do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapeceny-lilek.jpg Hlavní jídla

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Tip na recept

Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Troubu rozpálíme na 180 °C. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vložíme na 10 minut nasucho na plech do trouby. Oddělíme menší část másla na vymazání formy a zbytek rozpustíme v rendlíku. Oddělíme od sebe žloutky…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

  • Autismus

    Pěkně napsaný článek Škoda ale že vědci pořad nenašli lék 😢<br> Vím ze speciální škola pomůže se začlenit ale má...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Cuketová polévka se smetanou

Polévky: Cuketová polévka se smetanou

V osolené vodě uvaříme očištěné brambory doměkka. V hrnci na másle osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou…

Domácí melounová limonáda

Nápoje: Domácí melounová limonáda

Mátu nebo meduňku zalijeme vodou (na 1 porci 250 - 300 ml) a necháme odstát asi 30 minut. Meloun zbavíme slupky a…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…

Tuňákový salát

Saláty: Tuňákový salát

Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku,…