Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Lilkové závitky

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 250 g  
  • konzerva loupaných rajčat: 1 ks  
  • cibule: 1 ks  
  • lilky: 2 ks  
  • třtinový cukr: 1 KL  
  • bílé víno: 50 ml   
  • parmazán
  • petrželka
  • olivový olej 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Lilkové závitky - recept

Lilkové závitky – recept

Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho, osušíme papírovou utěrkou, na grilovací pánvi osmažíme a necháme vychládnout.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Dále přidáme loupaná rajčata a zalejeme bílým vínem. Přisypeme třtinový cukr, osolíme a opepříme. Maso necháme v omáčce dusit, aby změklo. Pak přisypeme petrželku.

Na lilek klademe vytvořenou masovou směs, kterou zasypeme parmazánem. Každý lilek opatrně zarolujeme, aby vznikly lilkové závitky. Ty pak jeden po druhém klademe do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Nivové koule

Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak nastrouháme i Nivu a utřeme ji s…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Domácí celozrnné bagety

Přílohy: Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut…

Studený fazolový salát

Saláty: Studený fazolový salát

Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…

Fazolová polévka s uzeným masem

Polévky: Fazolová polévka s uzeným masem

Večer předem si zamočíme fazole. Druhý den je slejeme, zalejeme čerstvou vodou a dáme vařit. Až brambory změknou,…

Pečená dýně Hokkaido

Přílohy: Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou…