Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou Hlavní jídla
12. 06. 2019 Přečteno: 3069x

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou

Ingredience
- +
  • kroupy: 150 g
  • uzené vepřové maso: 150 g
  • kapusta: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • malá cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • zeleninový vývar: 800  ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • čerstvá majoránka: 2 PL
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou - recept

V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme 1 naběračkou horkého vývaru. Vývar necháme odpařit a opět přidáme naběračku vývaru. Takto postupujeme až do změknutí krup. Množství vývaru je orientační, záleží na velikosti krup. 

Z kapusty odstraníme tuhé stonky a listy nakrájíme na proužky, které spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 

Uzené maso a mrkev nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme na pánvi. Nakonec přidáme i spařenou kapustu, opepříme a společně prohřejeme. Sůl by neměla být potřeba, protože uzené maso je dost slané a osolený je i vývar. 

Směs s masem vmícháme asi 10 minut před koncem vaření krup a přidáme ještě čerstvou majoránku. Použijeme-li sušenou, stačí přidat poloviční množství už s první naběračkou vývaru. 

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou můžeme na závěr posypat strouhaným parmezánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polevka-z-ruzickove-kapusty.jpg Hlavní jídla

Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozpustíme na…

veprove-v-kapuste.jpg Hlavní jídla

Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso…

pecena-ruzickova-kapusta.jpg Hlavní jídla

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

Tip na recept

Švestková přesnídávka

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Pilaf

Hlavní jídla: Pilaf

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a…

Uzené tofu se zeleninou

Hlavní jídla: Uzené tofu se zeleninou

Uzené tofu nakrájíme na kostičky, mrkev a cibulku na proužky, česnek na plátky. Na rozpáleném másle nebo oleji…

Kuřecí směs v bramboráku

Hlavní jídla: Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…

Domácí barbecue omáčka

Ostatní: Domácí barbecue omáčka

Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme koření…