Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z droždí Pomazánky
29. 08. 2017 Přečteno: 6694x

Pomazánka z droždí

Ingredience
- +
  • droždí {80} g
  • másla {0,5} PL
  • cibule {0,5}
  • vejce {1}
  • pažitka
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pomazánka z droždí – recept

Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozdrobené droždí, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání restujeme několik minut, dokud se droždí nerozvoní. Do této směsi všleháme vejce, které za stálého míchání necháme srazit.

Pomazánka z droždí se dá podávat na chlebu za tepla i za studena. Tento základní recept můžeme vylepšovat a obměňovat. Kromě samotného droždí a vejce můžeme přidat tvaroh nebo nastrouhaný polotvrdý sýr, dochucovat můžeme nasekanou nakládanou okurkou nebo hořčicí. Pokud nepohrdneme dobrým kvalitním masem, může pomazánka z droždí obsahovat i nakrájené libové uzené. Na ozdobu je výborná pokrájená pažitka.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

2-pressed-yeast-wooden-board.jpg Pomazánky

Droždí nepatří jen do buchet

Řada lidí má spojeno droždí s lahodnými kynutými buchtami nebo se jim vybaví jeden z postrachů školní jídelny v podobě drožďových knedlíčků v polévce. Ať už je váš vztah k droždí jakýkoli, je třeba přijmout…

drozdova-polevka.jpg Pomazánky

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

kvasnicove-knedlicky-do-polevky.jpg Pomazánky

Kvasnicové knedlíčky do polévky

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek,…

Tip na recept

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme žampiony a společně s trochou soli,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vánoční rybí polévka

    Bravo! Konečně po letech jsem nalezla jedinečný recept na polévku, kterou vařím již padesát let ( převzato od ...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Kuřecí nudličky po indicku

Hlavní jídla: Kuřecí nudličky po indicku

Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek a chilli papričku na plátky. Rozehřejeme olivový…

Jahodový sorbet

Dezerty: Jahodový sorbet

Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout.…

Kuře tandoori

Hlavní jídla: Kuře tandoori

Kuřecí paličky pokapeme citrónovou šťávou. Bílý jogurt a koření tandoori smícháme a vytvoříme marinádu. Do vzniklé…

Vločkové karbanátky

Hlavní jídla: Vločkové karbanátky

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici…