spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Nápoje

recept

Ořechový likér

Ingredience

nezralé vlašské ořechy: {25} ks

konzumní alkohol 80 %: {1} l

voda: {1250} ml

cukr: {750} g

celá skořice: {2} ks

hřebíček: {10} ks

citron: {1} ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Ořechový likér – recept

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které vložíme do třílitrové sklenice se širokým hrdlem. Přidáme k nim skořici (rozlámeme ji na menší kusy), hřebíček, kůru z jednoho (důkladně očištěného) citronu a vše zalijeme alkoholem.

Sklenici uzavřeme a necháme 4 týdny louhovat na teplém a světlém místě, ideálně na slunci za oknem. Nejlepší je směs každý den protřepat. Po 4 týdnech svaříme vodu s cukrem (případnou pěnu odebereme), necháme vychladnout, poté ji vlijeme k ořechům, dobře protřepeme a necháme ještě 2 týdny louhovat.

Na závěr směs přefiltrujeme (přes filtrační papír, buničinu nebo filtr do kávovaru). Pokud není ořechový likér čirý, filtraci opakujeme. Pokud se nám zdá likér příliš silný, můžeme jej naředit převařenou vodou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 7 lidí

Přečteno: 2289x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Nápoje

Kávový likér

Do uzavíratelné čisté lahve nasypeme kávová zrna, podélně rozříznutou vanilku, skořici, cukr a zalijeme bílým rumem. Lahev uzavřeme, dáme na tmavé, chladné místo a necháme 7 dní louhovat. Občas s...

Nápoje

Rakytníkový likér

Plody rakytníku důkladně propláchneme, rozmačkáme, naložíme je do alkoholu, přidáme med podle chuti a necháme macerovat po dobu minimálně 4 měsíců. Občas promícháme.  Přecedíme nejprve přes sítko,...

Nápoje

Likér z ledových kaštanů

Do hrnce nalijeme šlehačku, nalámeme do ní ledové kaštany a čokoládu, vše přivedeme k varu za stálého míchání. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme kondenzované mléko a...

Tip na recept

všechny recepty >

Batátová polévka

V pánvi rozpálíme máslo a cibuli nakrájenou na kostky opečeme dozlatova. Batát oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme bujón a vaříme, dokud batát nezměkne. Poté osolíme a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Domácí granola

Sypké ingredience vysypeme do pekáče a promícháme. Vodu s olejem a medem zvlášť rozšleháme metličkou do řídké pasty. Na pekáči promícháme suchou směs s pastou a pečeme při 100 - 150 ˚C asi 1,5 - 2 hodiny. Při pečení...

Dezerty:

Ořechová bábovka

V míse vyšleháme cukr se žloutky. Šleháme alespoň 5 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Potom k ní vmícháme změklé máslo a citrónovou kůru a opět šleháme další 4 minuty. V jiné míse si mezitím smícháme...

Dezerty:

Ořechový dort

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy a olej. Důkladně promícháme. Poté opatrně přidáme sníh z bílků a dáme péct ve...

Nápoje:

Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po každých 12ti hodinách propláchneme.  Ořechy rozmixujeme s vodou (na 1 porci asi 250 ml), podle chuti...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte