spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Omeleta z bílků

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

bílky: {5} ks

šunka: {100} g

česnek - stroužky: {1} ks

rajče: {1} ks

sterilovaná kukuřice: {3} PL

petrželka

olej na smažení

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Omeleta z bílků - recept

Šunku nakrájíme nadrobno a dáme orestovat na pánev s trochou oleje. Přidáme česnek nakrájený nadrobno, rajče také nadrobno a chvíli společně podusíme. Nakonec přidáme kukuřici a petrželku. Zeleninovou směs osolíme a opepříme, rozmístíme rovnoměrně po celé pánvi a přidáme osolené a opepřené bílky. Omeleta z bílků je hotová, jakmile jsou bílky po celém povrchu sražené.

Omeleta z bílků je skvělá, lehká snídaně nebo večeře. Podávat jí můžeme s opečeným toastem namazaným máslem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 12 lidí

Přečteno: 3170x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou...

Tip na recept

všechny recepty >

Zeleninová pomazánka

Zeleninu a jablko nastrouháme, vše promícháme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a majonézu, osolíme a opepříme podle chuti. Zeleninová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky, kde ji posypeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu...

Předkrmy a chuťovky:

Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme...

Předkrmy a chuťovky:

Vaječná omeleta

Cibuli nasekáme najemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou a vlijeme do rozpálené pánve k cibuli. Na mírném plameni necháme pozvolna opékat. Posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou, osolíme a...

Předkrmy a chuťovky:

Selská omeleta

Cibuli nasekáme najemno a společně s pórkem zlehka opečeme na másle, přidáme slaninu a nechápe opékat. Osolené a opepřené vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do pánve. Přidáme nakrájená rajčata a opékáme při mírné...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte