spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Hovězí roštěnky

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí roštěnec: {400} g 

cibule: {1} ks 

suché červené víno: {200} ml 

olej: {1} PL 

švestková povidla: {1} PL 

balzamikový ocet 

mletá skořice 

špetka cukru 

rozmarýn

máslo

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Hovězí roštěnky – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky. Rozehřejme pánev, na které na troše oleje rozpustíme máslo a opečeme na něm roštěnky z obou stran. Uložíme je do tepla a na pánvi osmažíme cibulku dotmava. Maso vrátíme zpět k cibuli, podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Necháme dusit doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.

Jakmile je maso měkké, přidáme povidla, ochutíme skořicí, balzamikovým octem a rozmarýnem, případně cukrem. Omáčku rozmixujeme dohladka a zredukujeme. Jakmile je omáčka hotová, stáhneme hovězí roštěnky z ohně a přidáme studené máslo.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 1209x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Dušené telecí maso

Telecí maso nakrájíme na kostky a opražíme v hluboké pánvi na troše. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Během dušení maso podléváme vodou. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka a pokryjeme jí...

Tip na recept

všechny recepty >

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25 minut...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet,...

Hlavní jídla:

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte