spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Ostatní

recept

Domácí tatarská omáčka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vejce: {1} ks

žloutek: {1} ks

plnotučná hořčice: {1} KL

ocet: {1} KL

moučkový cukr

olej

sterilovaná okurka

cibule

česnek

bílé víno

sůl

mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Domácí tatarská omáčka – recept

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Dochutíme bílým vínem, osolíme, opepříme, přidáme moučkový cukr dle chuti a necháme v lednici vychladit. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 6 lidí

Přečteno: 1127x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Ostatní

Domácí majonéza

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí, posolíme, opepříme a zašleháme citrónovou šťávu. Dohromady smícháme oleje a po...

Tip na recept

všechny recepty >

Krevetový koktejl s avokádem

Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme pouze krátce,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Přílohy:

Domácí tortilly

V misce smícháme hladkou mouku se solí. Pomalu přiléváme olej a vlažnou vodu. Z vypracovaného těsta rozdělíme 4 dílky, které vyválíme na tenkou tortillu. Opékáme na suché pánvi a plníme dle chuti.

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte