

























Salát z řapíkatého celeru
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky…
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky…
Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme 2 centimetry od kraje lžíci šlehačky s křenem. Opatrně zavineme, aby se šunková…
Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo zezlátne, přidáme bůček a krkovici, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a při velmi…
Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C. Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby…
Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi 4 minutách přidáme rajčata, česnek, vinný ocet a trochu cukru. Pod pokličkou dusíme 10…
Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která zabrání zhnědnutí. Smícháme avokádo, nadrobno nakrájené ředkvičky, polovinu petrželky, trochu soli a pepře. Vejce rozpůlíme podélně, vydlabeme žloutky, které přidáme k avokádu.…
Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla otevřená "pusa". Místo očí můžeme použít celý pepř nebo kmín. Proužky listového těsta…
Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí vykrajovátek na cukroví vykrájíme očička, nos a pusu. Plátky rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a to samé uděláme z druhé strany. Přidáme…
Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. Listové těsto nakrájíme na proužky asi 5 x 20 cm a potřeme tenkou vrstvou meruňkového…
Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na nakládání cibulek můžeme použít svůj oblíbený recept na nakládané okurky nebo nálev z tohoto…
Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne řídké…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem.…
Kroupy den předem propláchneme, namočíme do studené vody a vodu slijeme. Kroupy zalijeme osolenou vodou nebo…
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a…
Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme…