Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí škvařené sádlo Předkrmy a chuťovky
27. 02. 2018 Přečteno: 3908x

Domácí škvařené sádlo

Ingredience
- +
  • syrové sádlo
  • sůl
  • voda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí škvařené sádlo - recept

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C. 

Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby se sádlo nepřipalovalo. Mírně osolíme, počkáme, až se voda vypaří, snížíme teplotu a pomalu sádlo za stálého míchání škvaříme. Jakmile začnou škvarky růžovět, vytáhneme je děrovanou naběračkou a necháme okapat. Sádlo je hotové, když přestane pěnit. Vyškvařené sádlo opatrně lijeme přes sítko do sklenic a necháme vychladnout. 

Domácí škvařené sádlo skladujeme v suchu, chladnu a temnu, kde vydrží několik měsíců. Podáváme ho namazané na čerstvý chléb a lehce osolené. Skvěle chutná i s trochou nadrobno nakrájené syrové cibule. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Císařský trhanec

Císařský trhanec

Oddělíme žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru, vymačkané rozinky a mouku a společně prošleháme. Bílky našleháme se špetkou soli dotuha a postupně během šlehání…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Rajčatová omáčka na špagety

Ostatní: Rajčatová omáčka na špagety

Rajčata si omyjeme, nařízneme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme je v misce asi 7 minut a potom z…

Pórková polévka

Polévky: Pórková polévka

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, brambory oškrabeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme máslo a…

Vepřové kari v parním hrnci

Hlavní jídla: Vepřové kari v parním hrnci

Vepřové kotlety nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, citronovou…

Krémová houbová polévka

Polévky: Krémová houbová polévka

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky…