

























Buchta se zakysanou smetanou
Ingredience
- zakysaná smetana: 200 g
- krystalový cukr: 160 g
- polohrubá mouka: 300 g
- olej: 100 ml
- vejce: 2 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- ovoce dle chuti (např. rybíz, jahody, maliny,…)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne řídké hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a zasypeme ho ovocem. Použít můžeme jahody, borůvky, maliny nebo lesní plody, buchta se zakysanou smetanou je ale výborná také s červeným rybízem, meruňkami nebo jiným sezónním ovocem.
Buchta se zakysanou smetanou se peče na 170 °C asi 30 minut dle velikosti plechu. Po upečení ji můžeme dochutit skořicí, kokosem nebo posypat moučkovým cukrem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cukr utřeme dohladka s vejci. Přidáme kefír a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Všechny suroviny promícháme, mělo by nám vzniknout řídké těsto. Troubu rozehřejeme na…
V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…
Slaninu nakrájíme na proužky a na lžíci oleje ji opečeme do křupava. Oddělíme žloutky od bílků, do žloutků vidličkou zamícháme nastrouhaný parmazán,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Brokolici uvaříme do poloměkka a necháme ji dobře okapat. Koštál oloupeme a s růžičkami nakrájíme nadrobno (můžeme…
Tuňáka necháme okapat a v misce ho rozmačkáme na menší kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.…
Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Bylinky smícháme s čerstvou citronovou šťávou, nadrobno…
Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.