Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z pečeného česneku Pomazánky
10. 10. 2018 Přečteno: 1094x

Pomazánka z pečeného česneku

Ingredience
- +
  • česnek – palice: 2 ks
  • žervé: 200 g
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pomazánka z pečeného česneku – recept

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme, zakápneme olivovým olejem a každou zabalíme zvlášť do alobalu. Česnekové balíčky vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut.

Hotové balíčky opatrně pootevřeme a necháme česnek vychladnout. Lžičkou vydlabeme jednotlivé stroužky česneku do mísy, přidáme žervé nebo jiný čerstvý sýr, vše důkladně promícháme a podle chuti dodáme sůl, pepř a olivový olej (případně i jiné koření či bylinky podle chuti).

Pomazánka z pečeného česneku je stravitelnější než z česneku čerstvého. Podáváme ji na čerstvém nebo opečeném pečivu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cesnek1.jpg Pomazánky

Už jste ochutnali nový česnek? Vyzkoušejte recepty, které pořádně pálí!

Sezóna nového česneku je tu. A taky právě teď má teď tu největší sílu. Přírodní medicína zná česnek od nepaměti a využívá jej vcelku hojně. Je všestranný a velmi účinný. A skvěle chutná. Tak dobré chutnání!

cesken1.jpg Pomazánky

Medvědí česnek je po roce opět tu. Na mnoha místech jej už můžete začít sbírat. Dodržujte však zásady šetrného sběru!

Medvědí česnek se už pomalu opět probírá k životu a začíná zdobit některé lesy. Brzy si budeme moci medvědí česnek nasbírat a třeba si z něj připravit něco dobrého. Je to bylina, která nás po zimě postaví na…

2-homemade-sandwiches-with-bread-various-ingredients-spices-dark-space-healthy-delicious-food-breakfast-lunch.jpg Pomazánky

4 rychlé a zdravé pomazánky

Ačkoli současná doba příliš návštěvám nepřeje, existují situace, kdy potřebujete naservírovat nějakou rychlou a zdravou svačinku či večeři. A k tomu se přesně hodí pomazánky. Při vyslovení zdravá pomazánka…

česnek garl.jpg Pomazánky

Chcete mít domácí česnek? Sadba česneku na podzim se vyplatí!

Domácí česnek nic nepřekoná. Chutná, pořádně pálí a je zdravý! Ale hlavně znáte jeho původ a víte přesně, co jíte. Navíc ušetříte spoustu peněz, protože v obchodě je poctivý český česnek docela drahý.…

cesnek_5.jpg Pomazánky

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vánoční rybí polévka

    Bravo! Konečně po letech jsem nalezla jedinečný recept na polévku, kterou vařím již padesát let ( převzato od ...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Pečená růžičková kapusta

Přílohy: Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme,…

Smažený hermelín

Hlavní jídla: Smažený hermelín

Vejce rozšleháme s moukou, osolíme a opepříme. Hermelíny obalíme nejdříve v připraveném těstíčku a poté ve…

Cuketová omáčka

Přílohy: Cuketová omáčka

Cuketu (raději mladší) omyjeme a nastrouháme nahrubo, neloupeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme…

Cibulový koláč z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Cibulový koláč z listového těsta

Rozválené těsto dáme na plech a propícháme ho vidličkou. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a…