Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: hravé vaření, alkohol, na imunitu, zavařování, sladké, raw, gril, pro děti

Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Briošky Recepty

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Žemlovka s jablky Recepty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Bliny neboli ruské lívance Recepty

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Marinovaná kuřecí křidýlka Recepty

Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …

Tip na recept

Žurek

Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu, kousek kůrky starého chleba a na plátky nakrájený česnek. Přikryjeme dvěma utěrkami a postavíme…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Máte nadpřirozené schopnosti?

    Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...

  • Astrální cestování pro…

    Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …

Makový závin

Dezerty: Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela.…

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…

Polévka pak choi

Polévky: Polévka pak choi

Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme…