Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky
31. 08. 2017 Přečteno: 3484x

Matjesy v oleji

Ingredience
- +
  • filety z cejna: 4 ks
  • olej: 200 ml
  • černý pepř: 8 kuliček
  • nové koření: 4 kuličky
  • bobkový list: 2 ks
  • badyán: 1 ks
  • sůl
  • oblíbené bylinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Matjesy v oleji – recept

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět nové koření, pepř, bobkový list a badyán. Ochucený olej necháme vychladnout. Ryby opět vložíme do vyčištěných sklenic, zalijeme olejem s kořením, uzavřeme víčkem a necháme týden uležet v chladu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

Telecí maso nakrájíme na kostky a opražíme v hluboké pánvi na troše. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Během dušení maso podléváme vodou. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka a pokryjeme jí maso. Můžeme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Maková náplň do buchet

Ostatní: Maková náplň do buchet

Mák smícháme s mlékem a dvěma lžícemi vanilkového cukru a dáme ho vařit na přibližně 25 minut. Necháme ho…

Kapr v rosolu

Ostatní: Kapr v rosolu

V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme…

Květákové krokety

Přílohy: Květákové krokety

Uvařené a vychladlé brambory i syrový květák nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do…

Bulharský tarator

Polévky: Bulharský tarator

Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli…