Briošky
Ingredience
- hladká mouka: 375 g
- cukr krystal: 2 PL
- vajíčka: 5 ks
- droždí: 20 g
- voda: 2 PL
- sůl: 1 KL
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Formičky na briošky vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě ¼ odštípneme. Z větších dílů utvoříme kuličky a dáme do formiček. Do kuličky uděláme důlek a do něj vložíme kuličku ze zbytku těsta. Necháme 30 minut kynout.
Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova. Poté briošky vyklopíme, necháme vychladnout a máme výbornou francouzskou snídani.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
jak si může kachna do líhně nanést 15 vajec když se píše že starší 8 dnu jsou na nic
No toje pochopitelný že ze soli do hromady
Vážená paní Ellen, <br> <br> děkujeme, že jste naší věrnou čtenářkou a zároveň jsme vděční za upozornění na chybu. V...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle.…
Maso omyjeme, naporcujeme na středně velké kousky, osolíme a lehce opepříme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky…
Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…
Filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.