Aktuálně pro vás máme 1731 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks 
  • rajčata: 2 ks 
  • mozzarella: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1  ks
  • olivový olej 
  • čerstvá bazalka 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty - recept

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty – recept

Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby pustil vodu (asi 20 minut). Mezitím si můžeme utřít česnek se solí, trochou olivového oleje a pepře.

Lilek omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme ochuceným olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Grilovaný lilek poklademe rajčaty a mozzarellou, můžeme dát ještě na minutu na gril, aby se mozzarella rozpustila. Dozdobíme natrhanou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou se podává jako příloha ke grilovanému masu nebo jej můžeme využít jako lehký předkrm.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

1-pineapple-pink-background-space-text-juicy-fruit.jpg Přílohy

Ananas: Skvěle chutná grilovaný nebo v těstíčku

Ananas je nejen opticky krásný, ale pro náš organismus také velkým přínosem. Obsahuje totiž většinu vitamínů a k tomu i velké množství minerálních látek a stopových prvků. Uvádí se, že pomáhá s hubnutím,…

grill-meat.jpg Přílohy

Letní grilování: Vyzkoušejte netradiční pochoutky z grilu

Přísady na grilování: Na karbanátky na grilování: 550 g středně velkých syrových oloupaných krevet bez střeva 6–8 lžic jemné strouhanky 3 jarní…

marinady.jpg Přílohy

Letní grilování: tipy na netradiční marinády

Bylinkovo-hořčičná marináda Dokonalou krkovičku z grilu zajistí marináda z čerstvých bylinek, hořčice a piva, které jí dodá správný říz. Do této…

1852.jpg Přílohy

Zpestřete si letní grilování: Co ochutnat a jak udělat jídlo zdravější?

Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny, ať už se jedná o zeleninu, maso anebo sýry. Vedle toho však je dobré pamatovat, že i přípravou mohou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vypalování do dřeva aneb jak…

    Děkuji za super článek! Jako Vášnivý pyrografista :) doporučuji eshop www.nevrlka.cz kde nakupuji dřevěné plát...

  • Přemejšlim, jak se…

    Paní Moniko, díky za reakci :-)... ano, venku je to nádherňajs... miluju jaro (protože nejsem alergik) a ještě...

  • Přemejšlim, jak se…

    svetlé body, tak tady jsou :<br> 1. začíná skoro jaro, takže více sluníčka a tepla venku<br> 2. více tepla venku, tedy...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Vepřové sweet and sour (ve sladkokyselé omáčce)

Hlavní jídla: Vepřové sweet and sour (ve sladkokyselé omáčce)

Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a naložíme do směsi z vajíčka, bramborového škrobu, sójové…

Bujabéza (Bouillabaisse)

Polévky: Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený…

Hřibová polévka s brambory a zeleninou

Polévky: Hřibová polévka s brambory a zeleninou

Očištěné hřiby a brambory nakrájíme na kostky, celer na menší kostičky, mrkev na kolečka, cibuli a petrželku…

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Pomazánky: Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku…