Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vločkové karbanátky Hlavní jídla
08. 09. 2017 Přečteno: 18694x

Vločkové karbanátky

Ingredience
- +
  • ovesné vločky: 250 g
  • hovězí vývar: 1 l
  • vejce: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • hořčice: 1 PL
  • strouhanka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Vločkové karbanátky – recept

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti.

Z hmoty vytvarujeme karbanátky. Pokud je hmota příliš řídká, přisypeme strouhanku. Každý karbanátek potom obalíme ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami. 

Vločkové karbanátky pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova. 

Vločkové karbanátky chutnají skvěle s bramborovou kaší a kyselou okurkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 21 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kruti-karbanatky-pecene-v-troube.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky pečené v troubě

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…

rybi-karbanatky-z-lososa-a-sladkych-brambor.jpg Hlavní jídla

Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky…

kruti-karbanatky-se-syrem.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky se sýrem

Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…

pohankove-karbanatky_1.jpg Hlavní jídla

Pohankové karbanátky

Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…

kruti-karbanatky.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky

Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…

Tip na recept

Uzená polévka

Uzená polévka

Mrkev a celer nastrouháme, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit do vývaru, po 10ti minutách přidáme mrkev, celer, podle chuti majoránku, kmín a pepř. Uzená polévka se nemusí solit,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Přepuštěné máslo ghí

Ostatní: Přepuštěné máslo ghí

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…

Batátoví smajlíci

Přílohy: Batátoví smajlíci

Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí…

Přírodní krůtí plátek

Hlavní jídla: Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…