Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Gnocchi se špenátem

Ingredience
- +
  • moučné brambory: 500 g
  • vejce: 1 ks
  • hladká mouka: 150 g
  • čerstvý špenát: 1 balení
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • parmazán
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Gnocchi se špenátem - recept

Gnocchi se špenátem - recept

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka (asi 10 - 15 minut podle velikosti brambor). Ještě horké brambory oloupeme a umeleme v mlýnku nebo rozmačkáme vidličkou. Smícháme brambory, rozšlehané vejce a mouku podle potřeby. Mouku raději přidáváme po částech, až vznikne hladké, nelepivé a měkké těsto. Pracovat bychom měli rychle a bez zbytečného hnětení, které způsobí, že noky budou tuhé. 

Z bramborového těsta vyválíme úzké válečky, které rozkrájíme na gnocchi. Ve větším hrnci necháme vařit osolenou vodu a gnocchi do ní vložíme. Gnochci vaříme asi 2 minuty. Hotové jsou, pokud vyplavou na hladinu. Vybereme je cedníkem a ihned podáváme. 

Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme špenát, trochu soli a pepře a necháme špenát "zvadnout". přilijeme smetanu a necháme zredukovat asi na polovinu. Omáčkou přelijeme hotové gnocchi. 

Gnocchi se špenátem můžeme na závěr posypat hoblinkami parmazánu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Studený fazolový salát

Saláty: Studený fazolový salát

Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…

Plněné cukety

Hlavní jídla: Plněné cukety

Cukety důkladně umyjeme, podélně rozřízneme a uprostřed vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, petrželovou…

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Šípková omáčka

Přílohy: Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky…