spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Polévky

recept

Vietnamská polévka Pho Bo

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí morkové kosti {250} g

hovězí kližka (nebo bok) {250} g

čerstvý zázvor {40} g

svítek skořice {0,5} 

cibule {0,5}

hvězdičky badyánu {5}

tobolky kardamomu {3}

Do polévky: 

rýžové nudle {200} g

koriandr 

jarní cibulka {1,5}

červená cibule {0,5}

zelená perila (vietnamská máta) 

chilli paprička {1}

citron {0,5}

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Vietnamská polévka Pho Bo – recept

Kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté slijeme, kosti omyjeme a zopakujeme postup. Pokud se na hladině opět objeví tmavá pěna, znovu slijeme a opakujeme. Jedině tak docílíme čistého vývaru, ze kterého vietnamská polévka Pho Bo musí být. Jakmile se tmavá pěna neobjeví, ztlumíme plamen a dále vaříme.

Zázvor podélně rozpůlíme a spolu s rozpůlenou cibulí a kořením vložíme na suchou pánev. Opražíme tak, aby cibule byla na řezu tmavě hnědá. Vše přidáme do vývaru, přidáme 2 lžíce soli a kližku nebo bok. Na mírném plamenu vývar táhneme přibližně pět hodin, pokud se voda bude příliš odpařovat, dolijeme. Nezakrýváme pokličkou a průběžně sbíráme pěnu. Maso vaříme asi dvě hodiny do měkka, poté vyjmeme a necháme vychladnout. Hotový vývar dosolíme a můžeme dochutit vietnamskou rybí omáčkou.

Vietnamská polévka Pho Bo se podává v hlubokých miskách s bylinkami, masem a nudlemi. Rýžové nudle necháme na hodinu namočit ve studené vodě a poté uvaříme dle návodu na obalu. Rozdělíme je do misek, kde ještě nabobtnají.

Na talíř dáme opláchnutou zelenou perilu, na další talíř na klínky nakrájený citrón a nasekanou chilli papričku. Uvařenou kližku nebo bok nakrájíme na tenké plátky a položíme na nudle. Přidáme koriandr, jarní cibulku a červenou cibuli nakrájené na proužky nebo kolečka. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme. Polévku si každý dochutí perilou, citrónem a chilli.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  Očištěnou kořenovou zeleninu rozdělíme na poloviny, jednu část dáme do hrnce se...

Tip na recept

všechny recepty >

Polévka z bílých fazolí

Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme mrkev a společně orestujeme....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Hlavní jídla:

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet,...

Hlavní jídla:

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte