Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelené fazolové lusky na smetaně Hlavní jídla
06. 09. 2017 Přečteno: 4924x

Zelené fazolové lusky na smetaně

Ingredience
- +
  • zelené fazolky: 400 g
  • cibule: 1 ks 
  • smetana: : {200 ml}
  • ocet
  • sůl 
  • pepř
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zelené fazolové lusky na smetaně – recept

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut), poté je slijeme, ale vývar si ponecháme. Na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky a chvíli opékáme. Podlijeme trochou vývaru z fazolek, přidáme smetanu a necháme mírně zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.

Zelené fazolové lusky na smetaně se podávají s vařeným bramborem a vařeným vejcem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Předkrmy a chuťovky: Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se…

Salát Caprese s olivami

Saláty: Salát Caprese s olivami

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na tenká kolečka nakrájíme i mozarellu, kterou klademe na talíř střídavě s…

Domácí malinová šťáva

Nápoje: Domácí malinová šťáva

Maliny umyjeme a rozmačkáme. Citron odšťavníme a šťávu přidáme k malinám. Maliny zalijeme vodou a necháme přes noc…

Remuláda s jarní cibulkou

Ostatní: Remuláda s jarní cibulkou

Majonézu smícháme s bílým jogurtem, nakrájenou jarní cibulkou, petrželkou a nakládanými cibulkami nakrájenými…