

























Zelené fazolové lusky na smetaně
Ingredience
- zelené fazolky: 400 g
- cibule: 1 ks
- smetana: : {200 ml}
- ocet
- sůl
- pepř
- třtinový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut), poté je slijeme, ale vývar si ponecháme. Na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky a chvíli opékáme. Podlijeme trochou vývaru z fazolek, přidáme smetanu a necháme mírně zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.
Zelené fazolové lusky na smetaně se podávají s vařeným bramborem a vařeným vejcem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a opaprikujeme ze všech stran (i zevnitř). Do mísy nakrájíme na kostky starší rohlíky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme…
Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k…
Květák rozebereme na růžičky, smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a na plechu vyloženém pečicím…
Rychlý tuňákový salát plný bílkovin.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.