Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tatarák z lososa Předkrmy a chuťovky
22. 09. 2017 Přečteno: 6593x

Tatarák z lososa

Ingredience
- +
  • čerstvý losos bez kůže: 300 g
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • šalotka: 1 ks
  • šťáva citronu
  • olivový olej
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Tatarák z lososa – recept

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce.

Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru. Můžeme dozdobit plátkem citronu, snítkou kopru, ředkvičkou apod. Tatarák z lososa je velmi oblíbeným předkrmem. Skvěle k němu pasuje sklenička dobrého bílého vína.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 12 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chlebicky-s-uzenym-lososem-.jpg Předkrmy a chuťovky

Chlebíčky s uzeným lososem

Žervé smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou, lehce zakápneme citronovou šťávou a potřeme jím na kolečka nakrájenou bagetu. Okurky nakrájíme na kolečka. Chlebíčky ozdobíme uzeným lososem, okurkou, koprem a…

koprova-omacka.jpg Předkrmy a chuťovky

Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a zamícháme jemně…

fotolia_54238071_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Kulajda s houbami a koprem

Houby důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a společně s nakrájenými bramborami necháme vařit. Až budou brambory téměř doměkka, přidáme smetanu smíchanou se lžicí mouky a povaříme ještě asi 10 minut.…

Tip na recept

Dýňová polévka s mrkví

Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev nakrájíme na menší kostky, cibuli a česnek nahrubo, zeleninový vývar ohřejeme a smetanu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Polévka z pečené mrkve

Polévky: Polévka z pečené mrkve

Mrkve dobře očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka a s nakrájeným česnekem vyskládáme na plech s…

Dýňové pyré

Přílohy: Dýňové pyré

Dýni oloupeme (kromě dýně hokkaidó, kterou není třeba loupat), překrojíme a vydlabeme z ní semínka. Potom dýni…

Pečené brambory v troubě

Přílohy: Pečené brambory v troubě

Brambory důkladně omyjeme (nejlépe vydrhneme kartáčkem) a osušíme. V míse zakápneme olivovým olejem a promícháme…

Panini se šunkou a sýrem

Hlavní jídla: Panini se šunkou a sýrem

Bagety podélně rozpůlíme, spodní polovinu poklademe šunkou, na plátky nakrájenými rajčaty, mozzarellou, tenkými…