Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy
Přečteno: 3698x

Zelený chřest jako příloha

Ingredience
- +
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • citrónová šťáva: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Zelený chřest jako příloha - recept

Zelený chřest jako příloha - recept

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad hladinou a připravovaly se v páře. Před vařením můžeme chřest svázat. Chřest vaříme 3 - 6 minut podle tloušťky stonků a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Zelený chřest jako příloha se může připravovat také na grilu. Každý stonek můžeme omotat italskou slaninou a grilovat na rozpáleném grilu ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Otáčení si můžeme usnadnit tak, že stonky propíchneme špejlí s hrotem a otáčíme jich hned několik naráz. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chrest-kral-zeleniny.jpg Přílohy

Oblíbený chřest 12x jinak - v polévce, v rizotu či s holandskou omáčkou

Chřest je sezónní zelenina, která je nejdostupnější a nejchutnější na jaře. Připravili jsme pro vás 12 různých receptů jak ze zeleného chřestu, tak z…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Švestková marináda na vepřové maso

Ostatní: Švestková marináda na vepřové maso

Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho se solí, povidly a…

Buchta se zakysanou smetanou

Dezerty: Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a…

Vinaigrette - základní zálivka na salát

Saláty: Vinaigrette - základní zálivka na salát

Do hlubší misky dáme vinný ocet, sůl, pepř a metličkou promícháme. Za stálého míchání metličkou pomalu přiléváme…

Pečená zelenina jako příloha

Přílohy: Pečená zelenina jako příloha

Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno.…