Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chřest s holandskou omáčkou Předkrmy a chuťovky
27. 09. 2017 Přečteno: 1115x

Chřest s holandskou omáčkou

Ingredience
- +
  • bílý chřest - svazek: 1 ks 
  • žloutky: 3 ks 
  • bílé víno: 30 ml 
  • másla: 100
  • citron: 1 ks 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Chřest s holandskou omáčkou – recept

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut.

Na sporák si dáme dva hrnce, z jednoho vytvoříme vodní lázeň, na druhém rozpustíme kousek másla. Na vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem, pomalu přilejeme rozpuštěné máslo. Za stálého šlehání nám musí omáčka dostatečně zhoustnout, dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem.

Chřest s holandskou omáčkou servírujeme tak, že na talíř položíme uvařený chřest a teplou omáčkou jej přelejeme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chrest1.jpg Předkrmy a chuťovky

Sezóna chřestu brzy skončí, užili jste si jej dosytosti? Připravili jsme vám recepty, které byste ještě měli rozhodně vyzkoušet

Chřest kraluje mezi ostatními druhy zeleniny. Skvěle chutná a tělu navíc dodává i široké spektrum živin a prospěšných látek. Můžete si dát chřest jako předkrm, uvařit z něj polévku, hlavní chod nebo osvěžující…

chrest-kral-zeleniny.jpg Předkrmy a chuťovky

Oblíbený chřest 12x jinak - v polévce, v rizotu či s holandskou omáčkou

Chřest je sezónní zelenina, která je nejdostupnější a nejchutnější na jaře. Připravili jsme pro vás 12 různých receptů jak ze zeleného chřestu, tak z…

zeleny-chrest-jako-priloha.jpg Předkrmy a chuťovky

Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vánoční rybí polévka

    Bravo! Konečně po letech jsem nalezla jedinečný recept na polévku, kterou vařím již padesát let ( převzato od ...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Ravioly se špenátem a ricottou

Hlavní jídla: Ravioly se špenátem a ricottou

Smícháme mouku, vejce pár kapek olivového oleje a špetku soli. Podle potřeby přidáváme do těsta po lžičkách…

Gratinovaný květák

Hlavní jídla: Gratinovaný květák

V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr.…

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…

Cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku,…