Zapečené kotlety se šlehačkou
Ingredience
- vepřové kotlety bez kosti: 300 g
- větší brambory: 3 ks
- cibule: 1 ks
- sýr (gouda, čedar,...): 150 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- olej: 1 PL
- sladká paprika: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule rozprostřeme na dno pekáče, na ni položíme omyté, osušené, lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe druhou polovinou cibule a plátky brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Posypeme sýrem a paprikou, zalijeme smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu dozlatova. Prvních 40 minut pečeme kotlety se šlehačkou a bramborami zakryté alobalem a posledních 20 minut odkryté.
Zapečené kotlety se šlehačkou na talíři posypeme trochou sladké papriky a můžeme ozdobit oblíbenými bylinkami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme na proužky, jablka na plátky. Zalijeme vodou (na 1 cibuli asi 400 ml), přivedeme k varu a ihned odstavíme. Přimícháme majoránku, necháme 15 minut odstát a scedíme. Podle potřeby dochutíme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...
Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...
Koupím malpu kapucínskou
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky. Osolíme a můžeme lehce posypat kari kořením. Promícháme a dáme stranou. …
Oloupané brambory a cuketu nakrájíme na menší kostky. Pokud máme mladé cukety, nemusíme je loupat. Rajčata…
Základem pravého mexického guacamole je dobře vyzrálé avokádo a limetková šťáva, která jídlu dává tu pravou chuť. …
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.