

























Zapečené kotlety se šlehačkou
Ingredience
- vepřové kotlety bez kosti: 300 g
- větší brambory: 3 ks
- cibule: 1 ks
- sýr (gouda, čedar,...): 150 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- olej: 1 PL
- sladká paprika: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule rozprostřeme na dno pekáče, na ni položíme omyté, osušené, lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe druhou polovinou cibule a plátky brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Posypeme sýrem a paprikou, zalijeme smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu dozlatova. Prvních 40 minut pečeme kotlety se šlehačkou a bramborami zakryté alobalem a posledních 20 minut odkryté.
Zapečené kotlety se šlehačkou na talíři posypeme trochou sladké papriky a můžeme ozdobit oblíbenými bylinkami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme.…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme…
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…
Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.