Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Vánoční cukroví

Vínové vánoční cukroví

Ingredience
- +
  • máslo: 250 g
  • hladká mouka: 250 g
  • strouhané lískové ořechy: 100 g
  • skořice: 1 KL
  • pomerančová šťáva: 1 PL
  • vejce: 1 ks
  • bílé víno: 5 PL
  • špetka pomerančové kůry
  • moučkový cukr na obalení
  • skořicový cukr na obalení: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Vínové vánoční cukroví - recept

Vínové vánoční cukroví - recept

Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.

Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Cukr moučka smícháme se skořicovými cukry. Těsto rozválíme na plát o síle asi 5 mm. Tvoříme libovolné tvary. Pečeme 10 - 12 minut, záleží podle tloušťky a velikosti. Ještě horké cukroví obalujeme ve skořicovém cukru. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_69981704_xs.jpg Vánoční cukroví

Skořicový zábal – levná a účinná metoda v boji s celulitidou

Celulitida vzniká v případě zhoršené funkce krevní a lymfatické mikrocirkulace v tělesné tkáni, což ovlivňuje změny v podkožním tuku a ztráty…

skorice.jpg Vánoční cukroví

Skořicovník pravý /Cinnamomum verum/

Skořicovník pravý je strom 10 – 15 m vysoký, s tmavohnědou až hnědou, mělce rýhovanou borkou. Listy jsou většinou vstřícné, řapíkaté, podlouhlé, 7 –…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Párky v listovém těstě - hadi

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a…

Žemlovka s jablky

Dezerty: Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další…

Fazolová polévka z konzervy

Polévky: Fazolová polévka z konzervy

Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme…

Thajská kari polévka s krevetami

Polévky: Thajská kari polévka s krevetami

Thajská kari polévka s krevetami - recept Podle návodu na obalu si uvaříme rýžové nudle, scedíme je a dáme…