Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Lasagne s vepřovým masem

Ingredience
- +
  • sušené lasagne: 150 g
  • mleté vepřové maso: 150 g
  • vývar: 100 ml
  • malá cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • bílé víno: 150 ml
  • parmazán: 100 g
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • bobkový list
  • muškátový oříšek
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Lasagne s vepřovým masem - recept

Lasagne s vepřovým masem – recept

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel a nakonec maso. Restujeme zhruba 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, bobkovým listem a muškátovým oříškem. Zalejeme vínem a necháme jej odpařit. Poté přidáme vývar a vaříme, asi 30 minut, dokud se vývar neodpaří. Občas promícháme. Odebereme bobkový list.

Zapékací misku vymažeme olejem. Na dno naskládáme asi 2 plátky lasagní, na které naneseme masovou směs. Postup opakujeme, vrstvíme na sebe a končíme posledními těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékáme asi 20 minut dozlatova. 

Lasagne z vepřového masa svěle chutnají s lehkým zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Sacher dort

Dezerty: Sacher dort

Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky…

Domácí frappé

Nápoje: Domácí frappé

Do vyšší sklenice nalijeme vychlazené mléko, přidáme kávu, cukr a malým ručním šlehačem vyšleháme, až se vytvoří…

Špenátové palačinky

Hlavní jídla: Špenátové palačinky

Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která…

Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept

Hlavní jídla: Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept

Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně…