Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Vepřová panenka Wellington Hlavní jídla
12. 01. 2018 Přečteno: 3201x

Vepřová panenka Wellington

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 300 g
  • vyválené listové těsto: 1 ks
  • panceta nebo anglická slanina: 150 g
  • žampiony: 200 g
  • šalotka: 1 ks
  • žloutek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2 PL
  • máslo
  • tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka Wellington - recept

Vepřová panenka Wellington - recept

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme žampiony a společně s trochou soli, pepře a tymiánu orestujeme. Směs necháme vychladnout. Na troše oleje necháme zprudka opéct maso ze všech stran, následně ho osolíme, opepříme, necháme vychladnout a potřeme hořčicí. 

Na potravinovou folii vyskládáme plátky pancety tak, aby se překrývaly, potřeme tenkou vrstvou žampionové směsi, položíme panenku, zarolujeme a pomocí folie utáhneme. Necháme půl hodiny i s folií v lednici.  

Okraje listového těsta potřeme žloutkem, maso vyjmeme z folie a zabalíme do těsta tak, aby nezůstal nikde vzduch a těsto bylo pevně utěsněné. Necháme opět vychladit asi 20 minut v lednici. 

Panenku Wellington potřeme žloutkem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 190 °C asi 25 - 35 minut podle průměru masa a požadovaného propečení. 

Vepřová panenka Wellington se nechá ještě 10 minut odpočinout a podává se se zeleninou nebo bramborovou kaší

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprova-panenka-s-vinnou-redukci.jpg Hlavní jídla

Vepřová panenka s vinnou redukcí

Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče,…

Tip na recept

Palačinky s tvarohem

Palačinky s tvarohem

Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Opice kapucín (Malpa…

    Dobrý den rád bych věděl kde a za jakou cenu se dá pořídit opička kapucín.mockrát děkuji za informaci Volák.

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Dobrý den, u vyskakovaci reklamy, která překrývá stránku je vždy buď křížek na vypnutí reklamy nebo tlačítko "...

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Vaše reklamy překrývají text, ani kliknutím a vrácením zpět s tím nejde nic udělat. Nemůžu si článek pořádně p...

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Pórková polévka s vejci

Polévky: Pórková polévka s vejci

Pórek očistíme, rozkrojíme podélně napůl, nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Oloupeme a na…

Cuketová polévka se špenátem

Polévky: Cuketová polévka se špenátem

Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme na kostky…

Bulharský tarator

Polévky: Bulharský tarator

Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli…

Kynuté palačinky

Hlavní jídla: Kynuté palačinky

Trochu vlažného mléka promícháme s cukrem a přidáme nadrobené čerstvé droždí. Vložíme na teplé místo a necháme…