Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Vepřová panenka s vinnou redukcí

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 400 g
  • červené víno: 100 ml
  • cukr: 2 PL
  • olej
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Vepřová panenka s vinnou redukcí - recept

Vepřová panenka s vinnou redukcí - recept

Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče, zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme asi na 20 minut do trouby.

Mezitím si připravíme vinnou redukci. V malém hrci smícháme bílé víno s cukrem, můžeme přidat i tymián. Přivedeme k varu a necháme redukovat až nám vznikne vinná omáčka. Po vytažení masa z trouby přidáme do vinné redukce výpek z panenky.

Vepřovou panenku s vinnou redukcí podáváme se šťouchaným bramborem nebo dušenou zeleninou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Semifreddo

Dezerty: Semifreddo

Žloutky vyšleháme s cukrem a brandy, zvlášť vyšleháme bílky dotuha a také šlehačku. Ořechy, ovoce a další…

Batátový krém s cizrnou

Polévky: Batátový krém s cizrnou

Batáty, brambory, cibuli, zázvor očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli…

Přírodní krůtí plátek

Hlavní jídla: Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny s uzeným masem

Troubu předehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme na menší kousky, uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi…