Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Saganaki Předkrmy a chuťovky
31. 08. 2017 Přečteno: 1041x

Saganaki

Ingredience
- +
  • sýr Feta: 300 g
  • ouzo: 50 ml
  • strouhanka: 3 PL
  • tymián: 1 PL
  • oregano: 1 KL
  • mletý pepř: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Saganaki – recept

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s bylinkami a pepřem. Sýr Feta v této směsi obalíme a grilujeme dozlatova. Kvalitní sýr zůstane v celku, nerozteče se. Sýr pokapaný olivovým olejem můžeme také zabalit do alobalu a pečeme na grilu.

Saganaki je výtečný řecký předkrm, který navodí chutě na další chody.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

1-pineapple-pink-background-space-text-juicy-fruit.jpg Předkrmy a chuťovky

Ananas: Skvěle chutná grilovaný nebo v těstíčku

Ananas je nejen opticky krásný, ale pro náš organismus také velkým přínosem. Obsahuje totiž většinu vitamínů a k tomu i velké množství minerálních látek a stopových prvků. Uvádí se, že pomáhá s hubnutím,…

grill-meat.jpg Předkrmy a chuťovky

Letní grilování: Vyzkoušejte netradiční pochoutky z grilu

Přísady na grilování: Na karbanátky na grilování: 550 g středně velkých syrových oloupaných krevet bez střeva 6–8 lžic jemné strouhanky 3 jarní…

marinady.jpg Předkrmy a chuťovky

Letní grilování: tipy na netradiční marinády

Bylinkovo-hořčičná marináda Dokonalou krkovičku z grilu zajistí marináda z čerstvých bylinek, hořčice a piva, které jí dodá správný říz. Do této…

1852.jpg Předkrmy a chuťovky

Zpestřete si letní grilování: Co ochutnat a jak udělat jídlo zdravější?

Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny, ať už se jedná o zeleninu, maso anebo sýry. Vedle toho však je dobré pamatovat, že i přípravou mohou…

veprove-raznici.jpg Předkrmy a chuťovky

Vepřové ražničí

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme…

Tip na recept

Domácí polévkové koření

Domácí polévkové koření

Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Cibuli také oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé kousky a sušíme v sušičce cca 12 hodin podle velikosti kousků. Libeček nasekáme nadrobno a také…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

květáková polévka s červenou čočkou

Polévky: Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné…

Staročeská vejmrda

Ostatní: Staročeská vejmrda

Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu…

Domácí meruňková dřeň nebo nanuky

Dezerty: Domácí meruňková dřeň nebo nanuky

Na meruňkovou dřeň používáme měkké meruňky, které už jsou téměř přezrálé. Vypeckované a omyté meruňky rozmixujeme…

Žampionová pomazánka

Pomazánky: Žampionová pomazánka

Žampiony očistíme a podusíme společně s rozmarýnem v pánvi se lžicí oleje. Žampiony necháme vychladnout, můžeme je…