Aktuálně pro vás máme 1731 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 2422x

Krůtí maso na houbách

Ingredience
- +
  • krůti prsa nebo medailonky: 300 g
  • čerstvé houby: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • uzená slanina: 50 g
  • sádlo: 1 KL
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • drcený kmín
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Krůtí maso na houbách - recept

Krůtí maso na houbách - recept

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na troše sádla necháme slaninu chvíli vyškvařit, přidáme cibuli, kterou orestujeme do tmavší barvy. Dále přidáme maso, které necháme z obou stran zprudka orestovat. Přisypeme houby, česnek, společně orestujeme, zaprášíme paprikou, kmínem a podlijeme trochou vody. 

Přikryté dáme péct do trouby při teplotě 190 °C na asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba přilít vodu. Před koncem pečení přidáme majoránku, podle chuti osolíme a opepříme.

Krůtí maso na houbách podáváme s těstovinami, rýží nebo čerstvým pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lisejnik.jpg Hlavní jídla

Experti vytvořili rozsáhlý atlas lišejníků na území Česka 

Jde o největší a nejucelenější dílo o českých lišejnících. Vytvořili jej vědci z Botanického ústavu Akademie věd ČR s několika externími kolegy.

edible-mushrooms-wooden-bowl_112977-673.jpg Hlavní jídla

Pokrmy z hub tak trochu netradičně

Pokrmy z hub jsou momentálně tématem číslo jedna. Houbařská sezóna je v plném proudu a z lesa si mnoho lidí odnáší hřiby, lišky, klouzky, křemenáče, bedly, či jiné chutné houby. Ne nadarmo se říká, že je Česká…

hrib-dubovy.jpg Hlavní jídla

Hřib dubový – skvost houbařského košíku

Hřib dubový patří mezi tzv. praváky. Klobouček je zpravidla 50-200 mm široký v různých odstínech hnědé (od bledě nahnědlých odstínů, přes šedavé a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vypalování do dřeva aneb jak…

    Děkuji za super článek! Jako Vášnivý pyrografista :) doporučuji eshop www.nevrlka.cz kde nakupuji dřevěné plát...

  • Přemejšlim, jak se…

    Paní Moniko, díky za reakci :-)... ano, venku je to nádherňajs... miluju jaro (protože nejsem alergik) a ještě...

  • Přemejšlim, jak se…

    svetlé body, tak tady jsou :<br> 1. začíná skoro jaro, takže více sluníčka a tepla venku<br> 2. více tepla venku, tedy...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…

Domácí paštika z kuřecích jater

Předkrmy a chuťovky: Domácí paštika z kuřecích jater

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a…

Plněná krůtí roláda s nádivkou

Hlavní jídla: Plněná krůtí roláda s nádivkou

Krůtí prsa nakrojíme a rozklepeme do obdélníku tak, aby maso mělo stejnou tloušťku po celé ploše. Z obou stran…

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Pomazánky: Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku…