

























Domácí lučina
Ingredience
- bílý jogurt: 200 g
- zakysaná smetana: 100 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou plenou a postavíme ho do vyšší nádoby, do které bude moci odkapávat syrovátka. Na sítko přendáme směs smetany s jogurtem a překryjeme ho druhou plenou. Následně necháme 12 hodin směs při pokojové teplotě pracovat. Domácí lučina se po této době dá ihned jíst, pokud se však chceme více přiblížit verzi kupované, uložíme ji ještě do ledničky.
Domácí lučina se dá dále ochucovat, můžeme ji doplnit bylinkami, česnekem nebo křenem. Její využití je široké, použít ji můžeme jako klasickou pomazánku na chleba, základ pro vytváření dalších typů pomazánek, ale své uplatnění najde také například jako součást receptů s gnocchi či těstovinami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…
Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…
Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když nůž prodej bez problému bramborou, je hotová. Brambory necháme vychladnout, oloupeme,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...
Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...
Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...
Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené…
Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu.…
Cukr utřeme dohladka s vejci. Přidáme kefír a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev uvaříme. Tenké plátky ředkviček s nakrájenou…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.