Aktuálně pro vás máme 1852 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Čínská pikantní polévka Polévky
05. 06. 2018 Přečteno: 5121x

Čínská pikantní polévka

Ingredience
- +
  • tofu: 100 g
  • kuřecí prsa: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • pórek: 100 g
  • houby sušené - hrst: 1 g
  • vejce: 2 ks
  • bramborový škrob: 2 PL
  • vývar kuřecí nebo zeleninový
  • olej
  • sůl
  • chilli koření
  • rýžový nebo vinný ocet
  • sójová omáčka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Čínská pikantní polévka – recept

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Očistíme a na menší kousky nakrájíme mrkev a pórek, obojí přidáme k masu, ochutíme lžičkou chilli (množství volíme podle toho, jak chceme polévku ostrou), zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.

Tofu nakrájíme na nudličky a s houbami přidáme do polévky. Podle chuti přidáme ocet a sójovou omáčku. V troše vody rozmícháme škrob, nalejeme do polévky a 15 minut povaříme. V hrnku rozmícháme vejce, lehce osolíme a přidáme do polévky. Povaříme už jen krátce a podáváme.

Čínská pikantní polévka bude vegetariánská, pokud vynecháme kuřecí maso a použijeme zeleninový vývar. Ozvláštnit ji můžeme trochou kysaného zelí nebo bambusovými výhonky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polévka z květáku a červené čočky.jpg Polévky

Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Drobné úrazy k létu patří. Dva tipy, díky nimž se zahojí rychleji

Shodou okolností jsem použila Bionect (mam neco podobneho na vyletech mimo domov vzdycky) na dovolene v Bulhar...

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

top přípravek na podporu erekce ....

Doporučené recepty

Hovězí steak

Hlavní jídla: Hovězí steak

Maso naporcujeme na steaky asi 3 - 4 cm tlusté. Ty potřeme kvalitním olejem a opepříme. Poté steaky necháme…

Gulášová polévka s párkem

Polévky: Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme,…

Mai Tai

Nápoje: Mai Tai

Do šejkru naplněného ledem nalijeme bílý rum, pomerančový likér, mandlový sirup a limetkovou šťávu. Krátce…

Dýňový salát

Přílohy: Dýňový salát

Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme,…