Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Slaný dort Předkrmy a chuťovky
03. 10. 2017 Přečteno: 2474x

Slaný dort

Ingredience
- +
  • toastový chléb 
  • pomazánka (např. tvarohová, tuňáková nebo z medvědího česneku)
  • ingredience na ozdobu dle chuti (šunka, okurky, sýr, salám, vejce, cherry rajčata, olivy, bylinky atd.)

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Slaný dort – recept

Nejprve si připravíme nějakou formu, do které budeme slaný dort dělat. Na dno této formy naskládáme toustový chleba a potřeme ho pomazánkou podle své chuti. Na ni dáme další toustový chléb a takhle to vrstvíme asi do výše tří vrstev, můžeme ale i víc. Pomazánky můžeme střídat, nejlépe ale tak, aby se jednotlivé pomazánky k sobě hodily. Toastový dort obmažeme česnekovou pomazánkou a přejdeme na zdobení. Tady si můžeme vyhrát, jak jen chceme. Můžeme použít různé druhy sýrů, vejce natvrdo, nakládaný květák, olivy, jakoukoliv zeleninu a prostě vše, co máme zrovna po ruce a chutná nám. Ozdobování chce sice trochu pevné nervy, za tu námahu to ale určitě stojí. Nakonec ho dáme do lednice vychladit a podáváme ho jako lehkou chuťovku.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mini-pavlova.jpg Předkrmy a chuťovky

Mini Pavlova

Z bílků ušleháme tvrdý sníh a poté postupně zašleháváme cukr a nakonec škrob. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka. Korpusy vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a…

lehky-mrkvovy-dort.jpg Předkrmy a chuťovky

Lehký mrkvový dort

Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Postupně zapracováváme do…

tvarohovy-krem-do-dortu.jpg Předkrmy a chuťovky

Tvarohový krém do dortu

Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru přizpůsobíme svojí chuti. Za stálého šlehání pomalu přilijeme kondenzované mléko a koňak.…

zloutkovy-krem-na-dort.jpg Předkrmy a chuťovky

Žloutkový krém na dort

Polovinu mléka a všechen cukr pozvolna přivedeme k varu. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a metličkou důkladně rozmícháme. Tuto směs přilijeme k oslazenému mléku a pozvolna necháme provařit…

jednoduchy-maslovy-krem-s-pudinkem.jpg Předkrmy a chuťovky

Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr, zbytek mléka přivedeme k varu. Mléko odstavíme z tepla, zamícháme do něj rozpuštěný pudink, vrátíme na sporák a…

Tip na recept

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně hodinu. Poté přecedíme, osolíme podle chuti a používáme jako základ pro další jídla.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Jahodové řezy

Dezerty: Jahodové řezy

Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků…

Krupicové flameri

Dezerty: Krupicové flameri

Polovinu mléka zahřejeme v nepřilnavém rendlíku, rozpustíme v něm máslo a cukr. Přidáme citrónovou kůru a po…

Mrkvová přesnídávka

Ostatní: Mrkvová přesnídávka

Začněte tím, že si oloupete nebo oškrabete mrkve a ty pak nakrájíte na menší kusy. Zeleninu následně přesuňte do…

Jíška do polévky

Polévky: Jíška do polévky

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však…